Rodzaje wołowiny

Wołowina to bardzo popularny rodzaj mięs, który gości na stołach wielu osób w Polsce, jak i w innych państwach w Europie i na świecie. Szacuje się, że nasz kraj odpowiada za około 9% tego rynku w całej Unii Europejskiej. Dlatego w Polsce, dobrze znamy się na wołowinie.

Raf-Pol, jako firma, która od wielu lat handluje wołowiną z najlepszych hodowli, oferuje wiele różnych rodzajów mięs z wołu, w tym:

  • szyję,
  • karkówkę, 
  • szponder,
  • mostek, 
  • rozbratel,
  • łopatkę,
  • goleń,
  • mostek,
  • antrykot,
  • rostbef,
  • polędwice,
  • łaty wołowe,
  • krzyżową,
  • skrzydło,
  • goleń,
  • zrazowe,
  • ligawę.

Bez względu na to, jaki rodzaj mięsa wybierze Klient, może być pewnym tego, że na talerzu zawsze znajdzie się mięso świeże, soczyste i zgodne ze wszystkimi rygorystycznymi certyfikatami w Unii Europejskiej.